PREDNOSTI INŠTITUTA PRAVA PORAVNAVA

Vaš primer bodo naši pravni strokovnjaki z Inštituta Prava Poravnava preučili hitro in strokovno, brez dodatnih stroškov in Vaše osebne podatke pridobili le od Vas in na podlagi Vaše privolitve, kar je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Se Vam je že kdaj pripetilo, da ste bili udeleženi v nezgodi v kateri ste utrpeli poškodbe in ste že nekaj dni po nezgodi dobili ponudbo katere od t.i. odškodninskih družb glede uveljavljanja odškodnine?

Ste se vprašali kako je to mogoče ter od kod jim Vaši osebni podatki?

Veliko t.i. odškodninskih družb od državnih organov ali drugih zasebnih subjektov pridobiva Vaše podatke o nezgodah in poškodbah na nezakonit način, brez podlage v zakonu ali Vaše privolitve.

Vendar ali je slednje početje zakonito?

Ne, slednje početje ni zakonito in je v nasprotju z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. V 8. členu Zakona o varstvu osebnih podatkov jasno piše, da se osebni podatki lahko obdelujejo le, če obdelavo osebnih podatkov in osebne podatke, ki se obdelujejo, določa zakon ali če je za obdelavo določenih osebnih podatkov podana osebna privolitev posameznika.

Z dejanji, ko t.i. odškodninske družbe pridobijo Vaše osebne podatke na nezakonit način in brez Vaše privolitve, kršijo določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in jim zaradi slednjih kršitev lahko grozi visoka globa (91. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov).

Torej, nikar ne podležite marketinškim trikom in ostalim dejanjem teh družb, saj Vas bodo ti želeli le pridobiti na svojo stran s tipičnimi frazami kot so; »Čakalne vrste pri uveljavljanju odškodnin so dolge«, »Vsaka minuta šteje«, »Zahtevek je potrebno vložiti čim prej« itd. ter nikakor ne dovolite, da slednji brez zakonske podlage ali Vaše privolitve razpolagajo in obdelujejo z Vašimi osebnimi podatki.

Naši pravni strokovnjaki z Inštituta Prava Poravnava bodo Vaše osebne podatke pridobili na popolnoma zakonit način in na podlagi Vaše privolitve, brez hitenja!

V primeru, da zaznate katerokoli nezakonito dejanje s strani teh družb, se lahko obrnete na nas, naši pravni strokovnjaki z Inštituta Prava Poravnava Vam bodo vedno pomagali ter svetovali kako in na kakšen način ravnati, da zavarujete vaše osebne podatke ter da ravnate v skladu z vašimi lastnimi interesi!

Kontaktirajte nas

Delovni čas

ponedeljek 08:30 - 16:30
torek 08:30 - 16:30
sreda 08:30 - 16:30
četrtek 08:30 - 16:30
petek 08:30 - 16:30
sobota ZAPRTO
nedelja in prazniki ZAPRTO

Naša lokacija