Nezgodno zavarovanje

Prehitro se lahko zgodi, da zaradi določenega nehvaležnega, predvsem pa nepričakovanega dogodka začasno ali trajno izgubite sposobnost za delo ali celo življenje. Vas zanima kako oziroma kdo bo takrat poskrbel in zagotovil finančno nadomestilo?

Brez skrbi, če imate sklenjeno nezgodno zavarovanje, Vam nezgodno zavarovanje zagotovi vso potrebno finančno podporo zaradi nezgod, ki Vas lahko prizadenejo kjerkoli in kadarkoli.

Zaradi nezgode lahko utrpite precejšnjo izgubo dohodka. V primeru, če je pa od Vas še odvisna Vaša družina, je toliko pomembnejše, da si zagotovite primerno nezgodno zavarovanje in s tem finančno varnost zase in za druge družinske člane.

Kaj je nezgodno zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje obsega dogodke, ko zavarovanec zaradi nezgode v najhujših primerih umre ali postane trajno invaliden.

Nezgodno zavarovanje lahko zajema tudi dnevno odškodnino zaradi nezmožnosti za opravljanje dela, dnevno zavarovalnino za bolnišnično ali zdraviliško zdravljenje, stroške zdravljenja, stroške reševanja in pogrebnino.

Pošljite povpraševanje

  Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja.

  Nezgodno zavarovanje se lahko sklene na različne načine:

  1. kot individualno zavarovanje, kjer se lahko zavarujete po lastnih željah in potrebah ter ustrezno prilagodite zavarovalno polico Vam,
  2. kot kolektivno in skupinsko zavarovanje. To je namenjeno večjim skupinam ljudi. Običajno se uporablja za zavarovanje zaposlenih v podjetjih,
  3. kot družinsko zavarovanje, ki ščiti pred nezgodami vse družinske člane,
  4. in zavarovanje, ki je kombinacija z drugimi vrstami zavarovanj, kot npr. z življenjskim, s premoženjskim, avtomobilskim itd.

  Na tem mestu, bi Vam pravni strokovnjaki iz Inštituta Prava Poravnava toplo svetovali; če boste kadarkoli kolebali med različnimi zavarovanji za primer nezgodno zavarovanje, raje izberite zavarovanje s polnim jamstvom.

  To Vas ščiti 24 ur na dan. Hkrati pa poskrbite, da bo Vaša zavarovalna vsota dovolj visoka, saj Vam bo le ta v primeru nezgode omogočila ustrezno finančno varnost.

  Nudimo takojšnji nasvet, kako pravilno ravnati v trenutku nezgode.

  Pokličite odškodninskega strokovnjaka

  Kaj je nezgoda?

  Nezgoda je po definiciji zavarovalnic enkraten, nenaden, negotov dogodek, ki je popolnoma neodvisen od Vaše, tj. zavarovalčeve volje.

  Ta deluje od zunaj na zavarovalčevo telo. Posledica je v najhujših primerih tudi smrt, popolna, delna ali trajna invalidnost ter prehodna nesposobnost za delo z obvezno zdravniško pomočjo ali z nastanitvijo in zdravljenjem v bolnišnici ter drugi stroški zdravljenja.

  Kaj lahko štejemo med nezgode?

  Med nezgode lahko štejemo npr. prometno nesrečo, zdrs, padec, udarec s predmetom ali ob predmet, udarec električnega toka ali strele, poškodbe s stroji in orodji, poškodbe z orožjem, drugimi predmeti ali eksplozivnimi snovmi, udarec ali ugriz živali, zastrupitev s kemičnimi snovmi, opekline itd.

  Bodite pozorni na posebnosti, ki veljajo za nezgodno zavarovanje pri posamični zavarovalnici. Naj Vas ne zanese prehitro podpisovanje pogodb. Pred vsakih podpisom pogodb o nezgodnem zavarovanju pozorno preberite drobni tisk in splošne pogoje poslovanja.

  Ne pustite se presenetit, presenetite raje Vi!

  Česa nezgodno zavarovanje ne krije?

  Nezgodno zavarovanje vsekakor ne krije navadnih, nalezljivih in poklicnih bolezni, nezgode, ki se Vam lahko pripetijo zaradi motenj zavesti (npr. omotica, vrtoglavica, slabost itd.), posledice psihičnih motenj (npr. depresivnih ali stresnih stanj).

  V kolikor pa pride do okužbe s hrano, do ponavljajočih izpahov in zvinov istega sklepa, kot posledica prekomernega telesnega napora, Vam nezgodno zavarovanje tudi ne bo prišlo v poštev, saj zgoraj opisane situacije zavarovalnice ne smatrajo kot nezgode.

  Zavarovalnica Vam prav tako ne bo izplačala zavarovalnine, če si boste sami namerno povzročili nezgodo ali pa se Vam bo nezgoda pripetila zaradi Vaše hude malomarnosti.

  Zato Vas opozarjamo; pred sklenitvijo zavarovanja sprva natančno ugotovite v katerih primerih bo zavarovalnica izplačala zavarovalnino, predvsem pa v katerih okoliščinah Vas nezgodno zavarovanje ne ščiti.

  Pomembno je, da izberete ustrezne zavarovalne vsote. Zavarovalna vsota je znesek, ki Vam ga bo zavarovalnica izplačala, če Vas bo doletela nezgoda, ki jo krije Vaša zavarovalna pogodba o nezgodnem zavarovanju.

  Podlaga za ugotovitev realne ocene ustrezne zavarovalne vsote so Vaši letni prihodki. Pri tem pa igrajo pomembno vlogo tudi ostali dejavniki, tj. Vaša starost, spol, poklic, dejavnosti s katerimi se ukvarjate in podobno.

  nezgodno zavarovanje

  Kako postopati v primeru nezgode, da bo najugodneje za nezgodno zavarovanje?

  • Čim prej ko je to mogoče obiščite zdravnika ali si zagotovite zdravniško pomoč,
  • strogo se je potrebno ravnati po zdravnikovih navodilih in opraviti vse naročeno za zdravljenje,
  • nezgodo prijavite zavarovalnici na obrazcu za prijavo za primer nezgodno zavarovanje in priložite zdravniška potrdila in izvide.
  Vendar s tem ni potrebno hiteti, vzemite si ves potreben čas in prvo poskrbite zase in za Vaše naj bližnje. Imejte v mislih, da se Vam nikamor ne mudi, ne glede na to kaj pravijo ostali!
  • V primeru, če boste zahtevali povrnitev stroškov, morate zavarovalnici obvezno predložiti originalne račune.

  Iz izkušenj nam je znano, da zavarovalnice veliko krat še dodajo pogoj, ki ga običajno najdemo v drobnem tisku ali med splošnimi pogoji poslovanja, da zavarovanje velja le za tiste posledice nezgod, ki so dokumentirani z zdravniškimi izvidi.

  Nekaj pomembnih napotkov za nezgodno zavarovanje!

  Obvezno bodite pozorni na posebnosti nekaterih zavarovalnic za primer nezgodno zavarovanje.
  Pred sklenitvijo primerjajte ponudbe več zavarovalnic in pozorno preberite ves droben tisk, še posebej splošne pogoje.

  Preverite kateri dogodki se pri vsaki zavarovalnici posebej štejejo za nezgodo in kateri ne. Tako se boste ognili razočaranju, če bi ob prijavi nezgode ugotovili, da Vam nezgodno zavarovanje za tak primer ne nudi zavarovanja.

  Pri določanju višine zavarovalne vsote in obsega zavarovanja, skrbno upoštevajte lastne potrebe in potrebe Vaših naj bližnjih. Pametno bi bilo z Vaše strani približno oceniti, koliko manj bo dohodkov zaradi nezgode in stroške, ki Vam bi jih ta nezgoda povzročila.

  Če bi iz naslova nezgodno zavarovanje potrebovali še kakšno informacijo ali posvet se lahko oglasite v naši pisarni Inštitut Prava Poravnava ali nas pokličete na našo telefonsko številko. Naša izurjena ekipa pravnikov Vam bo z veseljem pomagala!

  puscica